dilluns, 14 d’octubre del 2013

Internet segura

Després de submergir-nos en el món de la seguretat a internet, hem pogut integrar conceptes nous en la nostra manera d'entendre tot el que envolta al món online. Hem sigut més conscients de la repercussió que comporta un assetjament tan constant i continu com aquest, ja que no es limita a l'àmbit escolar, sinó que transcendeix a altres parcel·les de l'individu assatjat, com la seva hora d'estudi o de distracció. La víctima, mentre que en un cas d'assatjament tradicional pot trobar refugi a la seva llar o en un altre entorn, en aquest tipus de persecució no troba cap tipus d'espai neutre lliure de l'assetjament ja que aquest pot continuar on sigui, només és necessari l'accés a un ordinador.

D'altra banda un altre punt clau és l'anonimat que facilita de vegades el món online, una víctima pot trobar-se davant d'un correu electrònic, sense cap destinatari, o rebre missatges ofensius des d'un mòbil desconegut, el que causa una gran desorientació i inquietud al que pateix l'assatjament, ja que no pot posar cara o nom a aquella persona que l'està perjudicant, per tant, se sent més indefens a l'hora de denunciar i atuarar la tortura constant a la qual el té sotmès el seu assetjador.

Finalment volem destacar que ens ha sorprès gratament la quantitat de plataformes de suport existents per posar fi a aquest tipus de conductes, tals com: "Internet sin acoso" o "Protégeles", i la quantitat d'informació que d'elles se'n desprèn si un està patint un cas de ciberbulllyng. Estan molt ben pautades i organitzades per tal que la víctima sàpiga què fer i com fer-ho.
Com a última reflexió general recordar que les noves tecnologies són un gran avenç en la realitat dels éssers humans, però que sempre s'ha de dur a terme un ús legítim de les mateixes, per tal que aquestes conductes destructives no es duguin a terme, i puguem configurar un món lliure d'assetjadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada